STC Ede

Wanneer ga jij naar de sportfysiotherapeut?

Wanneer je een blessure hebt opgelopen tijdens sport of je wilt starten met sporten, dan zijn wij de experts in het begeleiden van jou. De klachten die je als sporter kan ervaren zijn onder te verdelen in 3 categorieën. 

Acute blessures

Je enkel verzwikt of een verdraaide knie opgelopen? Het kan elke sporter overkomen. Voor goed en verantwoord herstel is het handig om te weten welke stappen je moet ondernemen.

Overbelasting

Deze blessures zijn het gevolg van een periode met sportbelasting waar de belastbaarheid van weefsel steeds wat afneemt. Vaak gaan sporters door met kleine pijntjes met als risico dat deze pijntjes een blessure kunnen opleveren.

Herstel voor of na een operatie

Na een operatie is het altijd verstandig om jouw belastbaarheid onder begeleiding van een sportfysiotherapeut op te bouwen. Ook in de periode voor een operatie is het verstandig om je te laten begeleiden om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Meer weten?

Bij STC-Ede zijn we gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Door jaren opgedane kennis en ervaring zijn wij uitermate bedreven in het oplossen van jouw sportblessures. Of je nu een sporter bent of wil gaan bewegen: bij ons ben je op het juiste adres. 

Wij zetten ons 100% in om jouw sportblessures te verhelpen.

Je leert van ons hoe je blessures kan voorkomen in de toekomst

Sportfysiotherapie

Als STC-Ede hebben wij de ambitie om met zoveel mogelijk sportverenigingen samen te werken. Hierdoor groeit onze expertise. Door ons vooral te richten op sportfysiotherapie onderscheiden wij ons in diepgaande kennis op het gebied van anatomie, herstel, prestatie, preventie en uiteraard revalidatie.

Samenwerkingen

Sportfysiotherapeuten werken graag samen met lokale verenigingen. Deze samenwerkingen gaan wij ook aan waarbij wij ons richten op een duurzame en kwalitatieve samenwerking. De vereniging of club die met ons samenwerkt kan gebruik maken van ons netwerk in de sportmedische zorg, zodat de sporters snel en adequaat geholpen worden.

Lopende samenwerkingen

E-health

Uit praktijkervaring weten wij dat overbelastingsblessures bij sporters vaak voorkomen kunnen worden door op het juiste moment het juiste advies te krijgen. Deze diensten bieden wij door middel van e-health aan. Met e-health hebben wij de mogelijkheid om ook in de avonduren of weekenden jou te voorzien van adviezen en tips, wanneer je pijn ervaart tijdens of na het sporten. Hiermee besparen wij jou een rit naar de praktijk.

Revalidatie

Een van de kwaliteiten van sportfysiotherapeuten is sporters helpen revalideren middels oefentherapie. Sporters die herstellen van een blessure zullen zo snel mogelijk weer willen sporten. Wij begeleiden jou in het hele proces om de belastbaarheid zo goed en effectief mogelijk te vergroten. 

Meld je aan

Contact trainingsgroep