STC Ede

Voor recreatieve hardlopers die blessurevrij willen lopen

Online hardloopcoach

STC-Ede biedt een uniek online hardloop coaching aan. STC-Ede helpt veel hardlopers met blessures en dat doen we al jaren erg graag.
Het komt vaak voor dat hardlopers te lang hebben doorgelopen met “vage” pijntjes, die zich steeds verder ontwikkeld tot een serieuze overbelastingsblessures.

Naast vallen en je enkel verzwikken, is een verkeerde trainingsopbouw één van de factoren die blessureleed kan veroorzaken. Een fout in een trainingsopbouw is namelijk heel snel gemaakt. Het kan namelijk liggen aan de intensiteit of duur van je trainingen.

Ben je een hardloper met een blessuregeschiedenis of wil je hulp met het veilig opbouwen van je hardloopafstand?
Dan is online hardloopcoach wellicht een uitkomst.

Lees op deze pagina hoe wij dat doen.

Hardlopen en blessures

Hardlopen is één van de populairste sporten van Nederland; ruim 2 miljoen mensen . Helaas gaat hardlopen vaak gepaard met blessures. Hardlopen is, na voetbal en fitness, de sport met de meeste blessures per jaar: 780.000
(6.1 blessures per 1.000 sporturen).

Een verzwikken van- of een breuk in- de enkel, kwam bij hardlopers relatief het vaakst voor (11%). Overbelasting van pezen en spieren is de blessure die de fysiotherapeut het vaakst behandeld. 5 weken hardlooprust is het gemiddelde wat hardlopers nodig hebben om te herstellen van deze blessure aan spieren en pezen. 

Voorkom hardloopblessures

Om jou die 5 weken te besparen, willen wij jouw sportdata analyseren. Wanneer je gebruik maakt van een sporthorloge of een hardloopapp, kunnen wij je helpen om blessureleed te voorkomen. Je deelt met ons jouw account en wij bekijken wekelijks de data. Wij letten op jouw cadans, hoogtemeters, hartslag, opbouw en loopsnelheid in relatie tot jouw doelen.

Daarnaast kun je ook gratis gebruik maken van onze eigen app ‘Mijn Sportpaspoort’,  die bedoeld is jouw trainingsopbouw in kaart te brengen.  

Via onze WhatsApp houden wij wekelijks contact.

Hoe werkt het?

Na jouw aanmelding nemen wij telefonisch contact met jou op.
Hiervoor bent u geen fysiotherapievergoeding kwijt. Tijdens deze kennismaking zullen wij enkele vragen stellen die bepalend zijn voor de analyse, zoals blessureverleden. 

Na het  afsluiten van een abonnement, volgen wij jou op de voet en geven wij advies over jouw trainingsopbouw, hardloopcadans, hoogtemeters, ondergrond en hartslag in relatie tot jouw doelen of blessure. 

Online hardloopcoach pakketten.

Basis

Medische begeleiding op afstand
7,50 / per maand
  • Maand abonnement
  • Elke week contact via WhatsApp
  • Binnen 18 uur afspraak bij fysiotherapie
  • Toegang tot Mijn Sportpaspoort

Aanmelden

Contact

Uitgebreid

Medische begeleiding op afstand en krachtraining
45 / per maand
  • 30 min krachtraining
  • Elke week data analyse
  • Binnen 18 uur afspraak bij fysiotherapie
  • Toegang tot Mijn Sportpaspoort

Informatie

Voor meer informatie en overige vragen over onze hardlooppakketten, kan je contact opnemen met ons via de onderstaande gegevens.

0318-79 44 44

06 824 577 18