STC Ede

Dry Needling

Dit is een behandelmethode die ervoor zorgt dat een gespannen spier snel kan ontspannen. Vaak zal de fysiotherapeut deze inzetten, wanneer triggerpoint of spierverkrampingen onderdeel kunnen zijn van jouw klachten. 

Dry Needling is niet te vergelijken met acupunctuur. Acupunctuur richt zich op energiebanen en dry needling pakt de spier direct aan.

Hoe gaat het in zijn werk?

De fysiotherapeut zal met een droge naald de spier aanprikken om aanhoudende spierklachten te verminderen. Door deze behandelmethode kunnen spierverhardingen of verkrampingen snel verholpen worden. Het is vaak een onderdeel van een totaal behandeling.

De behandeling richt zich op triggerpoints die in spieren zitten. Vaak zijn er meerdere triggerpoints betrokken die jouw pijn of verminderde mobiliteit veroorzaken.

De behandeling met Dry Needling

Na een reguliere intake en onderzoek beoordeelt de fysiotherapeut of er triggerpoints in de spieren aanwezig zijn die een relatie kunnen hebben met jouw klachten. Wanneer dit bevestigd is volgt de behandeling. 

De fysiotherapeut zal met een een droog en dun naaldje de triggerpoint in de spier aanprikken. Hier voel je weinig van. Tijdens het uitvoeren van deze handeling kan de spier aanspannen (twichen) wat als gevoelig ervaren kan worden.

Vergoeding

Dry Needling wordt vergoed door de aanvullende verzekering. 

Snel geholpen worden? Neem contact met ons op.

Contact trainingsgroep

Contact ons nu